An: 2014
Suprafață amenajată: 80 mp

Apartament cochet și colorat într-un spațiu cu multe provocări

Când am început amenajarea apartamentului de două camere din Rose Garden, aveam în față un spațiu destul de limitativ ca dimensiuni și planimetrie, pe care era nevoie să îl transformăm pentru nevoile și dorințele unui cuplu.

Așadar, am pornit optimizând și folosind la maximum spațiul disponibil, pornind de la realizarea unei biblioteci adânci, de aproximativ 50 de cm, care poate fi folosită atât din living, cât și din bucătărie, ca spațiu de depozitare.

Unul dintre elementele, dar și provocările deosebite ale livingului au fost transformarea tavanului, care era cu 20 cm mai sus decât cel al holului. Pentru a prelua diferența, am construit un tavan din foi de pal lucios, pe o structură de aluminiu, prins cu lanțuri de tavanul inițial. De asemenea, pentru o iluminare cât mai bună, pe fiecare placă s-a montat câte un corp de iluminat prin led. Prin lufturile lăsate între plăci, avem și o iluminare indirectă, care funcționează pe telecomandă.

În bucătărie am creat un spațiu plăcut, familial, cald și colorat, cu ajutorul mobilierului – o canapea cu spațiu de depozitare sub ea și o masă creată la comandă –, dar și prin corpurile de iluminat speciale, printre care unul realizat chiar din țeavă de gaze, bandă de led și plexiglas.

În dormitor sunt împăcate atât universul feminin, cât și cel masculin prin dulapuri separate. Dormitorul beneficiază și de o masă de toaletă, al cărei blat se ridică pentru a descoperi o oglindă.

Baia preia culorile din întreg spațiul. Aici ne-am folosit de o vopsea metalizată, decorativă și un mobilier personalizat.

În tot apartamentul am folosit parchet din lemn de Iroko Cabala, un lemn tropical din Africa, o esență atipică pentru crearea unui spațiu aparte.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.