An: 2016
Suprafață amenajată: 30 mp

Băcănia Veche – un spațiu primitor, redecorat în stil Provence

În 2010, pe Barbu Văcărescu nr. 49, se deschidea Băcănia Veche, un spațiu asemănător cu o „cămară de acasă” ce-și întâmpină clienții cu rafturi ticsite cu dulcețuri, compoturi, siropuri, zacuscă, mirodenii, plus multe alte bunătăți fix „ca la mama acasă”.

Provocarea a fost clară: locul avea nevoie de expunere pentru mai multe produse, într-un spațiu restrâns – un parter alcătuit din 20 de mp fiecare și un hol de 10 mp, păstrându-și, în același timp, confortul, precum și aspectul plăcut și autentic.

S-a dorit păstrarea unui iz de clasic, precum și a autenticității spațiului. Prin urmare, s-a optat pentru reamenajarea în stilul Provence, un stil rustic francez, rafinat. Din punct de vedere tehnic, nu s-au adus ajustări masive: am intervenit foarte puțin la sistemul de iluminare, am aplicat un nou finisaj peste toți pereții și peste tavane, iar parchetul a fost păstrat, fiind doar restaurat. Același lucru s-a întâmplat și cu tâmplăria, tocurile, ușile sau ferestrele – deși vechi, am preferat să le restaurăm, tocmai datorită farmecului pe care îl aduc locului. Ulterior, a fost înlocuită o mare parte din mobilier și s-au folosit decorațiuni noi în spiritul băcăniei.

La finalul proiectului, după o lună și jumătate, efectul a fost unul major. Pe lângă aspect, spațiul a fost valorificat – deși sunt mai multe produse expuse, deși s-a trecut de la o vitrină frigorifică de expunere la trei astfel de vitrine, spațiul de lucru este la fel de confortabil și de mare.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.