An: 2016
Suprafață amenajată: 200 mp

Duplex amenajat pentru a fi un spațiu complex, cu numeroase funcționalități

Duplexurile sunt spații pe cât de interesante, pe atât de pretențioase uneori, mai ales atunci când îți dorești ca locuința ta să integreze cât mai multe funcționalități; deci să includă și sală de gimnastică, o cameră tip studio muzical, bar, spălătorie, 4 băi etc.

Chiar dacă am avut la dispoziție un spațiu generos per total, provocările au existat. Am regândit spațiul, reorientând de exemplu poziționarea bucătăriei. De asemenea, am reproiectat instalațiile electrice, sanitare și termice, având libertate de mișcare datorită faptului că blocul era încă în construcție.

La nivel de design, beneficiarii și-au dorit impresia unui spațiu urban, fără accente industriale, ci cu accente de lux, date de calitatea materialelor, dar și a obiectelor decorative alese (de exemplu, tablourile). Culorile folosite au fost în general negrul și albul, cu accente de turcoaz – scara, ușa dormitorului matrimonial, piciorul barului. Pasionat de muzică, proprietarul și-a dorit și o cameră care să funcționeze ca un mic studio de înregistrări, protejat acustic, care reproduce chiar ideea de a cânta la chitară din interiorul unei chitări.

Am răspuns provocărilor spațiului și prin artificii ingenioase. De exemplu, am rezolvat iluminarea naturală insuficientă prin realizarea unor geamuri suplimentare; dar pentru că acestea erau situate la o înălțime destul de ridicată în zona de mansardă, am montat și un sistem automat de închidere-deschidere, cu detector de vânt puternic și ploaie. De asemenea, am integrat în modul de amenajare și o lamă de beton care făcea parte din structura locuinței și pe care nu o puteam elimina, îmbrăcând-o într-o grădină verde aritificială printr-un tapet cât se poate de realist (imagine de 25.000 de pixeli), astfel încât să aducem un plus de natură în interiorul casei.

Am reușit să transformăm un duplex într-un spațiu complex, multi-funcțional, în care am întors toate provocările locuinței în favoarea clientului.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.