Cel mai „SMART” oraș din lume este în Europa

Din anul 2007, Bucureștiul este un oraș SMART doar pe hârtie. Un reportaj făcut împreună cu echipa Bon Ton de la Digi24, explică de ce capitala noastră este codașă în Europa, în timp ce Viena are un program de strategie pentru programe inteligente pentru anul 2050.

”Auzim din ce în ce mai des de „oraşe smart” şi ne-am dori să trăim într-unul. Un oraş în care există respect deopotrivă faţă de cetăţeni, stat sau mediul înconjurător. Un loc în care mijloacele de transport, şcolile, spitalele sau instituţiile statului sunt interconectate perfect într-un sistem menit să facă viaţă cetăţenilor uşoară şi plăcută. În timp ce Viena are o strategie smart pentru anul 2050, Bucureştiul este printre capitalele codaşe când vine vorba de strategiile inteligente.”

„Din păcate, cu tot optimismul ce mă caracterizează, cred că singurul obiectiv smart pe care orașul l-a îndeplinit până acum este conexiunea la internet”- Bogdan Bănică- arhitect.

Mersul pe bicicicleta sau chiar și cu scuterul este un mijloc de transport foarte uzual în Europa și cu cât te duci înspre V, oprindu-te în Olanda, vei observa că este deja dus la extremă aș putea spune, având în vedere că s-au construit deja autostrăzi pentru biciclete între orașe. Deci oamenii sunt dispuși să circule și între orașe pe biciclete și nu doar în interiorul acestuia” – Bogdan Bănică- arhitect.

 

 

Leave A Comment