An: 2017
Suprafață amenajată: 60 mp

Transformarea unui spaţiu comercial într-un apartament

Avantajul, atunci când un spaţiu comercial urmează să fie transformat într-unul rezidential, este compartimentarea atipică unui apartament obişnuit.  Astfel , pentru cele două camere, există  două băi, una matrimonială şi alta de serviciu, un dressing room şi mai ales de o înălţime liberă de 3,4 m.

Am preluat acest spaţiu la gri, în 2017 şi nu am intervenit major din punct de vedere al construcţiei. La cererea proprietarului am decis să modificăm doar locul bucătăriei, care a fost mutat chiar la intrarea în apartament, lăsând un spaţiu mai mare pentru living.

Este un apartament pentru care, beneficiarul, burlac convins fiind la momentul achiziţionării şi decorării, a dorit un design industrial, care să caracterizeze masculinitatea. Putem spune că este definit de acest stil în toată esenţa cuvântului: pereţii decoraţi cu cărămidă, betonul structural al clădirii lăsat aparent la vedere ( stâlpii şi grinzile), corpurile de iluminat caracterizate de acelaşi stil şi partea cea mai interesantă- parchetul care nu se foloseşte în mod uzual, din lemn masiv de stejar, tăiat transversal , formând practic, prin îmbinarea lamelelor ( 3 pe o direcţie şi 3 pe alta), un mozaic caracteristic halelor industriale din perioada interbelică .

Pentru baie am păstrat aceeaşi direcţie, pereţii fiind decoraţi cu plută, iar dulapurile încorporate în ea.

Atât în dormitor, cât şi în living am folosit piesele de mobilier necesare,fără să încărcăm inutil locul şi am condimentat acest minimalism cu accente de culoare în diferite nuanţe, plasate pe toate uşile.

La final am obţinut un design care pune în valoare “imperfecţiunile” unui stil specific fabricilor, creând un spaţiu perfect locuibil şi personalizat, îmbinând într-un tot detaliile moderne şi farmecul industrial.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate