Year: 2016
Area: 30 sqm

Băcănia Veche – a welcoming space, redecorated in the Provencal style

In 2010, on 49 Barbu Văcărescu, Băcănia Veche was opening, a space similar to a “home kitchen pantry” that meets customers with shelves jammed with sweets, compotes, syrups, zacuscă, spices, and many other goodies “just like home”.

The challenge was clear: the place needed to have a space to display more products, in a rather small space – ground floor which consisted of 20 sqm each and a 10 sqm hallway, while maintaining its comfort and its pleasant and genuine appearance.

The goal was to keep a classic atmosphere, as well as the authenticity of the space. Therefore, the Provence style refurbishment was chosen, a refined, rustic French style. Technically, no massive adjustments were made: we made small changes to the lighting system, applied a new finish over all the walls and over the ceilings and we kept the hardwood floor, being just restored. The same thing happened with the carpentry, the door frames, the doors or the windows – though old, we preferred to restore them, precisely because of the charm they bring to the place. Later, we replaced a large part of the furniture and used new decorations in the spirit of the grocery store.

At the end of the project, after one and a half months, the effect was a major one. In addition to the aspect, the space has been used at its best – although there are several products displayed, although it has gone from a refrigerated display cabinet to three such cabinets, the workspace is just as comfortable and great.

Ask the architects

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Follow this link to access Privacy Policy