An: 2014
Suprafață amenajată: 123 mp

Transformarea unui spațiu din fostă măcelărie și magazin de papetărie într-un salon de coafor de lux

Cea mai mare provocare în cazul Beauty21 a fost chiar aceasta: transformarea a două spații cu funcțiuni total diferite – o fostă măcelărie și un fost magazin de papetărie – într-un singur spațiu unitar.

Așadar, am dărâmat zidul despărțitor și am construit o supantă, un etaj parțial care a adăugat un plus de 50% spațiului disponibil. Amenajarea a presupus și refacerea tuturor instalațiilor – electrice, sanitare, termice, de ventilație etc. –, o operațiune relativ dificilă dat fiind faptul că ne aflam la parterul unui bloc, iar instalațiile treceau prin peretele care a trebuit demolat.

Salonul a fost amenajat într-un stil eclectic, care îmbină elemente clasice (pardoseala cu bumbi negri, corpurile de mobilier din zona de recepție ș.a.) cu elemente moderne (corpurile de iluminat, fațada de sticlă, un perete despărțitor de sticlă cu bandă de LED). Inclusiv reinterpretarea modului de realizare a scării interioare reflectă stilul eclectic: cărămida nevada, un element de obicei clasic, este poziționată alături de o scară pe structură metalică, îmbrăcată în PVC de lemn, într-o construcție modernistă, cu treptele și contra-treptele mult mai subțiri decât ale unei scări obișnuite.

Întreg spațiul Beauty21 a fost, astfel, transformat și adaptat unei destinații fundamental diferite de cea precedentă.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate