An: 2016

Suprafață amenajată (vizualizare 3D): aproximativ 18 mp

Reinterpretarea conceptului de cameră a unuia dintre cele mai recognoscibile hoteluri din București

Complexul hotelier Caro a adus pentru prima dată în România conceptul urban-industrial. Construit pe structura unei foste fabrici de glucoză, a fost păstrată fațada de cărămidă a singurei clădiri rămase în picioare după Revoluția Industrială, în jurul ei construindu-se întreg complexul existent azi.

Astfel că s-a dorit o rebranduire a interiorului, mai concret a camerelor destinate cazării oaspeților. Provocarea a fost însăși propunerea unei amenajări scoase din tiparele clasice ale design-ului specific camerelor de hotel, dorindu-se cele mai noi și luxuriante trend-uri din domeniu.

În propunerea de amenjare, am urmărit în  primul rând să corelăm exteriorul clădirii cu interiorul ei, rezultând un design industrial cu accente art deco. Apoi, începând de la baie, al cărei mobilier este realizat custom, continuăm cu restul elementelor, fiecare având un rol decisiv în crearea conceptului. Parchetul a luat locul mochetei, s-a renunțat la ideea ca piesa centrală a camerei să fie televizorul, atenția privitorului fiind concentrară pe cele două instalații: prima dintre ele, situată deasupra patului, este inspirată dintr-o partitură, fiind o poveste muzicală a hotelului; cea de a doua, situată în hol, a fost relizată pornind de la ideea simplă de construcție lego.  Pe lângă rolul decorativ, aceasta din urmă are și un rol practic fiind cuier și dulap în același timp. Un alt motiv pentru care a fost integrată în concept, l-a constituit nevoia de a realiza o armonie și de a face o trecere lină între spațiul de odihnă și baia propusă ca o încăpere separată, culoarea ei regăsindu-se atât pe tavan cât și în structura instalației așezată deasupra patului.

În final, toată această armonizare de elemente într-un design industrial, continuă pe balcon cu o balustradă din fier forjat, însă fără a fi afectată fațada.

Această cameră de hotel a ieșit din tiparele unui design clasic și plusează confortul cu o imagine vizuală aparte, caracterizată de lux și opulență.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate