An: 2016
Suprafață amenajată (vizualizare 3D): 182 mp

Creativitate și mix de stiluri într-o locuință aparte

Încă de la început, spațiul rezidențial achiziționat de un cuplu de tineri care a apelat la noi ni s-a părut a fi o construcție frumoasă, deschisă, bine iluminată natural, cu o vedere superbă spre pădure. Chiar dacă nu avea finisaje, spațiul arăta un potențial evident: un acoperiș spectaculos, o înălțime liberă destul de mare și o structură mixtă pe cadre: beton, metal și lemn.

Deși exista deja un proiect al casei, am avut libertatea să îl transformăm în așa fel încât să profităm cât mai mult de toate avantajele spațiului desfășurat pe parter open-space în proporție de 80%. Aici am urmărit să punem în evidență structura de lemn, dar și să delimităm fiecare zonă din mobilier și modul de iluminare.

Așadar, holul este compartimentat cu ajutorul unui trafor, astfel încât să nu intri direct în living, și delimitat de gresia mozaicată alb-negru. Livingul este marcat de o lumină mai caldă, efect creat cu ajutorul becurilor Edison.

Pentru bucătărie, am propus crearea unei insule de jur împrejurul stâlpului de susținere, pe care l-am îmbrăcat în mobilier. Spațiul îmbină designul clasic – mânere de alamă, fronturi profilate clasic, blatul de marmură etc. – cu maximum de funcționalitate, prin spațiile generoase de depozitare.

Zona de dining leagă bucătăria de living și aduce un mix de stiluri: industrial (corpurile de iluminat) și tradițional (blatul de lemn masiv al mesei, cu inserții de plexiglas colorat cu motive tradiționale).

Locuința integrează și o zonă de birou, cu un mecanism de ceas ce decorează unul dintre pereți și o bibliotecă. Lângă birou, există o sală de fitness minimalistă, cu finisaj de cauciuc specific sălilor de sport, rezistent la șocuri și greutăți mari. Aici regăsim și o sfoară de cățărat, o oglindă și alte corpuri de iluminat, mult mai puternice de această dată.

Baia îmbină și ea mai multe stiluri: o chiuvetă cu un dulap clasic, mânere de alamă, corpuri de iluminat industriale, o faianță cu aspect clasic și un mozaic de inspirație marocană.

Casa Vuia a însemnat amenajarea unui spațiu deosebit și punerea în valoare a tuturor atuurilor acestuia.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate