An: 2016
Suprafață amenajată (vizualizare 3D): 360 mp interior + 1400 mp exterior

1.700 de metri pătrați amenajați la interior și exterior

Când am început să ne imaginăm ce poate deveni spațiul de 360 mp al unei case din Otopeni, aveam în față o construcție neterminată, nelocuită de peste un an, cu parter, etaj și mansardă. O cochilie goală în care o luam, practic, de la zero.

În spațiul deja existent, proprietarii își doreau două lucruri: cât mai multe funcționalități pentru curte și un design clasic și unitar.
La exterior, am organizat curtea de aproximativ 1.400 mp într-un spațiu complex care să acopere: o zonă de lounge cu șemineu exterior, o bucătărie cu grătar, o zonă de dining acoperită cu o pergolă de lemn cu pânză, o piscină cu jacuzzi și topogan, un teren de baschet, o anexă de grădină cu duș, spațiu sanitar și anexă pentru depozitarea uneltelor de grădinărit, o zonă verde.

Motivele clasice au fost nelipsite din propunerea noastră – gard cu fier forjat, profile decorative clasice la geamuri, brâu de piatră în zona de tâmplărie. Tot la exterior, am integrat cu succes una dintre provocările acestei construcții: un atașament modern de tip perete-cortină din metal și sticlă aflat chiar pe fațada proprietății, de altfel atipic pentru o casă cu design clasic.

La interior, bucătăria, livingul și dormitorul păstrează elemente clasice, cu marmură de diferite feluri (mov-roz, roșie, neagră, calacatta albă etc.), candelabre de cristal, mobilier clasic. Spațiul a fost recompartimentat, în așa fel încât să facă loc și unui gentlemen’s lounge cu bar (accesat din living), dar și unui dressing încăpător (în dormitor). În designul locuinței, am împăcat înălțimea relativ mică a dormitorului, de exemplu, cu dorința proprietarilor de a decora tavanul cu mai multe corpuri de iluminat de tip candelabru.

Am reușit, astfel, aducerea unui spațiu generos la un design unitar, coerent și sofisticat.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate