An: 2015
Suprafață amenajată: 117 mp

Un spațiu familial perfect realizat într-un univers de inspirație nordică

Un spațiu conceput pentru nevoile unei familii este o provocare de la bun început. Așa au stat lucrurile și în cazul amenajării unui apartament din Greenfield, în care proprietarii și-au dorit o locuință aerisită, care să aibă cât mai multe spații de depozitare și care să fie decorată în stil nordic.

Ca atare, am transformat apartamentul, apelând la o soluție de dublare a pereților și mascare a spațiilor de depozitare în interiorul pereților, pentru a nu fi intruzive. Tot pentru a face mai mult loc, am deschis bucătăria, ceea ce ne-a permis atât să facem o zonă de dining, cât și să creăm din nou spații suplimentare de depozitare pentru aparatura electrocasnică de mari dimensiuni.

Stilul nordic a fost subliniat prin culorile neutre, cu mici accente de albastru, dar și prin alegerea lemnului ca material predominant. Pentru un plus de personalitate, am reinterpretat mânerele mobilierului din bucătărie (optând pentru găuri în loc de mânere) și am conceput corpuri de iluminare speciale, realizate pe comandă, pentru bucătărie și dormitor.

Dormitorul are un pat realizat pe structură metalică trasă mult spre interior. Acest lucru oferă un accent estetic deosebit, pentru că patul pare că plutește, dar are și un argument funcțional puternic, permițând căldurii din pardoseală să se răspândească rapid și uniform în întreaga cameră. Pentru că este vorba despre o familie, am luat în considerare timpul petrecut de părinți împreună cu copilul lor. De aceea, patul are și o tăblie supradimensionată, folosită ca banchetă pe care cel mic poate sta și citi seara, alături de părinți.

Camera copilului are un element deosebit de design, un profil urban, fiind conceput și ca un spațiu de joacă și studiu, pe lângă dormitor. Unul dintre pereți este construit ca o tablă de scris ce poate fi ștearsă, pe care copilul poate desena după bunul plac.

Un spațiu cu imaginație, cald și adaptat nevoilor unei familii – într-un design nordic, minimalist și plin de personalitate.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate