An: 2017

Suprafață amenajată: aproximativ 300 mp

Transformarea unui spaţiu de clădiri industriale într-unul cu dublă destinaţie: cantină şi pub

Când am preluat proiectul ce avea să poarte numele de Kondica Social Lunch, a fost o provocare, în sensul că fără să dispunem de un brand, trebuia să găsim o variantă câștigătoare de amenajare.

Am avut la dispoziție o hală dintr-un fost ansamblu de clădiri industriale cu o suprafață de aproximativ 300 mp care se dorea să fie renovat și transformat într-un spațiu cu dublă destinație: pub și cantină. Dispunând deja de acest background al spațiului, împreună cu beneficiarul am decis să alegem un concept care să urmeze liniile design-ului în stil industrial. Astfel că am introdus toate elementele cu specific, începând de la pardoseala construită dintr-o gresie cu aspect de beton , până la corpurile de iluminat şi la uşile de oranjerie. Am placat toţi pereţii cu gips carton, am finisat şi i-am vopsit în gri până la înălţimea maximă de 7.65 m. Pe stălpii de susţinere, construiţi din beton, am aplicat tablă bordurată, iar colţurile le-am acoperit cu bucăţi de cornier metalic.

Pentru a optimiza cât mai mult spațiul am construit o supantă. Iniţial a fost gândită pentru un spaţiu de birouri şi vestiar, dar pană la urmă am mărit dimensiunea ei şi am creat spaţiu pentru mese, toaletele clienţilor, birouri, vestiar şi camerele de duş ale angajaţilor.

O altă provoare a fost montarea hotelor din spaţiul de bucătărie, localizate la parter, chiar sub supantă, detaliu care a făcut dificilă trecerea tubulaturilor de aerisire prin ea. În zona destinată barului am  folosit vopsea de tablă ( black board) pe peretele principal, lăsând decorarea lui la libera alegere a beneficiarului care îl poate personaliza în funcţie de eveniment.

Astfel, în 5 luni şi cu un buget optimizat la maxim, am reuşit şă creăm un spaţiu multifunctional: în spatele canapelelor de la intrare sunt panouri de oranjerie care au rolul de a separa, în timpul zilei, zona de pub de cea de lunch, iar seara se pot lăsa jos,  întreg localul fiind exclusiv pub.

Principalul obiectiv al nostru, la fel ca în cazul tuturor proiectelor la care lucrăm, a fost ca în această amenajare să punem accent pe experienţa clienţilor, iar Kondica Social Lunch să nu fie doar un alt local printre alte sute din marele Bucureşti. Am vrut ca acest concept să fie o porţie fresh de design interior, în special din perspectiva unei cantine.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate