An: 2016
Suprafață amenajată: 550 mp

Transformarea radicală a unuia dintre cele mai cunoscute cluburi bucureștene

Provocările funcționării unui spațiu comercial cum este cel al unui club sunt numeroase, iar existența spațiilor de acces și evacuare în caz de incendiu și alte dezastre sunt o prioritate. Transformarea Kulturhaus, fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute cluburi din București, a avut în vedere chiar acest lucru.

Subsolul (clubul propriu-zis), parterul și etajul au fost, așadar, reamenajate astfel încât să respecte normele de evacuare în vigoare, să ofere un acces facil și o circulație fluidă. În acest sens, pe lângă refacerea totală a scării de evacuare, toate instalațiile (electrice, sanitare, de ventilație) au fost și ele regândite și repoziționate. De asemenea, a fost amenajată și o terasă nouă în partea de sus a clădirii. Totul, cu foarte mare grijă, date fiind vechimea și gradul de rezistență ale întregii construcții.

La nivel de design, schimbările au fost minore. S-a păstrat look-ul industrial, reîmprospătat cu un mobilier mai rezistent și cu realizarea unor gradene, preferate în locul mai vechilor fotolii sau canapele.
Kulturhaus a reprezentat un proiect complex, cu lucrări ample de construcție și rezultate pe măsură.

Întreabă arhitecții

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate